Chiro Ambo is er voor

Over Chiro Ambo

Wie we zijn

Iedere zondag om 14u is het weer zover: jong en iets minder jong verzamelen op het grasveld achter het jeugdhuis in Zwijnaarde voor wat alweer een superleuke middag wordt! Chiro Ambo is een van de bijna 1000 Chirogroepen in Vlaanderen. Wellicht is Ambo niet de grootste groep, maar dan wel de leukste. Chiro Ambo brengt kinderen en jongeren samen in hun vrije tijd, zonder onderscheid te maken. Kinderen leren samenspelen, doen ervaringen op en krijgen een ruimere kijk op de wereld en op zichzelf.

Chiro Ambo beschouwt het verenigingsleven dan ook als meer dan amusement. Het is een leerschool voor het leven. Ambo staat voor betrokkenheid en engagement, niet alleen ten opzichte van elkaar, maar ook wat betreft de samenleving. Hoewel de leden onderverdeeld worden in groepen volgens leeftijd, bouwen ze allemaal samen aan de toekomst Chiro Ambo.